keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Mustikkarumpu



"kaikkea kivaa löytää kun siivotaan kaappeja"



Tänään tihkutti vettä kun hain Unnan hoidosta. Meillä ei ole tällä kertaa rattaita mukana joten pienen matkan hoidosta kotiin taitamme niin, että Unna tulee istumaan harteilleni. Sieltä näkee kuulema jäätelöauton ja paljon pieniä koiria. Kummasti se 20 cm korkeutta tuo lisää näkökulmaan.

Unna rummutteli päätäni ja pyöritteli hiuksiani, matkatessamme kotiin. Sitten ihan yht'äkkiä hän kiljaisi "kaasua isi, kaasua, mennään kovempaa!!"

- No en minä hirmuisen paljon kovempaa pääse kun sinä olet siellä kyydissä.
- Pääsetpäs!! Minä rummutan sinulle vauhtia tällä mustikka rummulla.
Unna yhdistää värin marjoihin ja hedelmiin, milloin minun hiukseni ovat mustikan väriset ja milloin punainen kynä on mansikkakynä.

No siinä sitten hiukan nopeutin vauhtia, ja rupesin samalla kuuntelemaan, että mitähän laulua se Unna tapailee - ja sitten se lähti, hyvin tyttärelleni tyypilliseen tapaan, täysillä mitään sääästelemättä. "Pois mummot ja vaarit alta, tie näyttää kapealta, mittari näyttää kahdeksaakymppiä jarrut on eeeepäkunnossa - IIIIIIKKK!!" Kyllä siinä viereisellä bussipysäkillä päät kääntyivät ja ihmisiä nauratti. Niin nauratti minuakin ja arvaa vaan miten se yllytti Unnaa laulamaan vielä kovempaa. Siellä se keikkui, piti kiinni minun hiuksistani ja ruskean kesähatun alta lauloi, sen minkä pienestä tytöstä lähti.


Taitaa olla tulossa laulaja tästä tytöstä, sitä en tiedä mistä se ne geenit on perinyt, ehkä äidiltään tai kummeiltaan - jos se vaan on mahdollista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kyllä!
ja me ollaan Ronian ekat fanit!
ihana tää blogi idea! tosi hauska!

Suukko mustikkarummun soittajalle:)

-Hoo ja Saara